Κήπος Του Νάπιερ

Home // Κήπος Του Νάπιερ

Κήπος Του Νάπιερ

Ο Κήπος του Νάπιερ στο Αργοστόλι πήρε το όνομά του από το Στρατηγό Σερ Κάρολο Τζέιμς Νάπιερ, (General Sir Charles James Napier, 1978-1853) Βρετανό διοικητή της Κεφαλονιάς. Ο Κήπος του Νάπιερ περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από δέντρα, στην καρδιά του Αργοστολίου και προσφέρει μια ρομαντική στιγμή για κάθε επισκέπτη.

Ένα μέρος της πόλης γεμάτο από δέντρα που περιβάλλεται από μαντρότοιχο παραδοσιακού κεφαλονίτικου τύπου. Στο πάρκο, υπάρχουν βοτσαλωτοί διάδρομοι τριγύρω και στο κέντρο του, μολονότι θεωρείται μικρό πάρκο, μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία από δέντρα.


Αυτό που κάνει τον Κήπο του Νάπιερ κυρίως γνωστό σήμερα είναι το μνημείο που μπορεί κανείς να βρει σε αυτό. Το όνομα Νάπιερ είναι προς τιμήν του Βρετανού διοικητή, ο οποίος, το 19ο αιώνα ήταν υπεύθυνος για πολλά από τα έργα υποδομής, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα εξυπηρετώντας τις ανάγκες της περιοχής.

Μετά από μια μακρά περίοδο εγκατάλειψης, σήμερα το πάρκο έχει ανακαινιστεί πλήρως και έτσι ανέκτησε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της παλιά του αίγλης, επιτρέποντας μεγάλους περιπάτους, καθώς και το γραφικό ψυχαγωγικό κέντρο, το οποίο βρισκόταν μέσα σε αυτόν πριν το σεισμό.

Μετά την επέκταση του μαντρότοιχου και των βοτσαλωτών διαδρόμων σε ολόκληρη την περιοχή, το λαμπερό φωτισμό και την κατασκευή του παλιού ψυχαγωγικού κέντρου, ο Κήπος του Νάπιερ έχει γίνει ένα αρκετά εκπληκτικό σύγχρονο πάρκο.

Leave a Review

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body