Θέατρο Κέφαλος

Home // Θέατρο Κέφαλος

Θέατρο Κέφαλος

Θέατρο Κέφαλος

Το Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» βρίσκεται στο κέντρο του Αργοστολίου. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής του νησιού πριν από τους σεισμούς του 1953. Σήμερα χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτό το όμορφο θέατρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα στην Ελλάδα. Φαίνεται εντυπωσιακό με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του και το μεγάλο προαύλιο μπροστά του. Το θέατρο εγκαινιάστηκε το 1858, όταν η Κεφαλονιά και όλα τα Ιόνια νησιά ήταν υπό βρετανική κατοχή. Μάλιστα, η πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε ήταν η περίφημη όπερα «Τραβιάτα» (=Η Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι.

Από τότε, έγινε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο για την παρουσίαση όπερων και οπερέτων στην Ελλάδα, μέχρι που βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς το 1943, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το θέατρο υπέστη σοβαρές ζημιές εκείνη την εποχή κι ακόμη περισσότερες κατά τη διάρκεια των σεισμών του 1953. Το θέατρο Κέφαλος ανακαινίστηκε το 1994.

Leave a Review

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body