Φισκάρδο

Home // Φισκάρδο

Φισκάρδο

Ένα πρώην ψαροχώρι που έχει μετατραπεί σε ένα υψηλού επιπέδου κοσμοπολίτικο θέρετρο, χωρίς να χάνει την τελειότητά του. Το Φισκάρδο έμεινε σχεδόν αλώβητο από το σεισμό του 1953 στην Κεφαλονιά και ακόμη φέρει το παραδοσιακό χρώμα, τη χάρη και την ομορφιά του νησιού. Μια βόλτα στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα πολύχρωμα σπίτια θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν ταξιδιώτης του χρόνου, γυρίζοντας πίσω έναν αιώνα.

Η παραδοσιακή προκυμαία του λιμανιού βρίθει από εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο όλων, καφετέριες και καταστήματα με αναμνηστικά, στεγασμένα σε ανακαινισμένα προσεισμικά αρχοντικά βενετσιάνικου στυλ. Τη νύχτα, το Φισκάρδο παίρνει μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Θεωρείται ότι είναι το πιο κοσμοπολίτικο σημείο στο Ιόνιο Πέλαγος, η γοητευτική προκυμαία είναι φωτισμένη και ζωηρή σαν κυψέλη μελισσών. Κατά μήκος του λιμανιού, μπορεί κανείς να δει υψηλού επιπέδου ιστιοπλοϊκά και σκάφη πολυτελείας ελλιμενισμένα δίπλα σε παραδοσιακές ψαρόβαρκες.

Είναι μια περιοχή γεμάτη με αντιθέσεις, όπου οι τραχείς, έντονα δασώδεις λόφοι (κυρίως κυπαρίσσια και πεύκα, λιγότερα ελαιόδεντρα) συναντιούνται με τις παραλίες από αστραφτερά λευκά βότσαλα.

Leave a Review

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body