Χωριό Βαλσαμάτα

Home // Χωριό Βαλσαμάτα

Χωριό Βαλσαμάτα

Τα Βαλσαμάτα είναι το μεγαλύτερο χωριό στην κοιλάδα των Ομαλών και βρίσκεται στις παρυφές του Όρους Αίνου. Το χωριό είναι γνωστό χάρη στις τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί κάθε χρόνο.

Η Γιορτή της Ρομπόλας είναι μία από τις πιο αναμενόμενες εκδηλώσεις στο νησί. Διοργανώνεται κάθε Αύγουστο στα χωριά, τα Φραγκάτα και τα Βαλσαμάτα, και οι εορτασμοί διαρκούν δύο ημέρες. Το θέμα της γιορτής είναι το κρασί Ρομπόλα, που είναι ένα φημισμένο παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Όλοι μπορείτε να λάβετε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπου μπορείτε να πιείτε δωρεάν όσο κρασί Ρομπόλα μπορείτε να αντέξετε, να χορέψετε στους παραδοσιακούς ρυθμούς, να τραγουδήσετε και να φάτε με την καρδιά σας.

Επιπλέον, τα Βαλσαμάτα είναι πολύ κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης άγιος της Κεφαλονιάς, οπότε η Μονή είναι ένας ιερός τόπος για όλους τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Τα λείψανα του Αγίου φυλάσσονται σε μια γυάλινη θήκη που είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου.

data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”]

Leave a Review

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body