Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας Acqui

Home // Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας Acqui

Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας Acqui

Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας Acqui

Η Μεραρχία Acqui ήταν η ιταλική φρουρά της Κεφαλονιάς από το Μάιο του 1943, κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το μνημείο, που βρίσκεται στο δρόμο προς το Φανάρι, τιμά τη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανούς, εκτελέστηκαν ή πέθαναν κατά τη μεταφορά σε στρατόπεδα κράτησης.

Η Σφαγή της Μεραρχίας Acqui, επίσης γνωστή ως Σφαγή της Κεφαλονιάς, ήταν η μαζική εκτέλεση των ανδρών της 33ης Ιταλικής Μεραρχίας Πεζικού Acqui από τους Γερμανούς το Σεπτέμβριο του 1943, μετά την ιταλική εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Περίπου 5000 στρατιώτες σφαγιάστηκαν και άλλοι πνίγηκαν ή δολοφονήθηκαν με άλλον τρόπο.

Η σφαγή αποτέλεσε το ιστορικό υπόβαθρο για το μυθιστόρημα «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το οποίο αργότερα έγινε ταινία του Χόλυγουντ, εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Κεφαλονιά. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αιχμαλώτων πολέμου και μία από τις μεγαλύτερης κλίμακας γερμανικές θηριωδίες που διαπράχτηκαν από τα στρατεύματα Βέρμαχτ (Wehrmacht). Αυτό το μνημείο στήθηκε από την Ιταλική κυβέρνηση το 1978.

Leave a Review

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body