Προορισμοί

Home // Προορισμοί

Η περιoxή του Αργοστολίου περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του νησιού , όπου υπάρχει το λιμάνι και το μοναδικό αεροδρόμιο . Έχει πληθυσμό  10,633 κατοίκους και γύρω του βρίσκονται τα χωριά Ραζάτα, Φάρσα, Φαρακλάτα , Διλινάτα και Κομποθεκράτα.

Στο Αργοστόλι αξίζει να επισκεφτείτε την λίμνη του Κούταβου, την γέφυρα Δεβοσέτου, τις Καταβόθρες και το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων.

Νότια της πόλης βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο της Λάσσης με τις μοναδικής ομορφιάς παραλίες Μακρύς και Πλατύς γιαλός

Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται  η κοιλάδα των Ομαλών, ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό άλλων περιοχών.  Στην σκιά του μεγάλου βουνού Αίνος, 700 μέτρα πάνω από  το επίπεδο της θάλασσας , τα Ομαλά είναι η περιοχή της Ρομπόλας του  διάσημου κρασιού της Κεφαλονιάς. Εκεί καλλιεργούνται εκατοντάδες αμπέλια και μπορείτε να επισκεφθείτε τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας , να δοκιμάσετε και να  αγοράσετε  το αγαπημένο σας κρασί.

Στα Ομαλά δεσπόζει το μεγάλο μοναστήρι και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου, του Πολιούχου Άγιου της Κεφαλονιάς.

Νοτιοδυτικά της περιοχής του Αργοστολίου βρίσκεται η περιοχή της Λειβαθούς . Μία περιοχή όπου καλλιεργούνται κυρίως ελιές, εσπεριδοειδή, λαχανικά κ.α. Τα μεγαλύτερα χωριά της Λειβαθούς είναι τα Περατάτα, τα Βλαχάτα, τα Κουρκουμελάτα, η Λακήθρα.

Στην Λειβαθώ θα επισκεφθείτε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, τους Μυκηναϊκούς Τάφους, το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς με το Βυζαντινό Μουσείο και το Μοναστήρι των Σισσίων.

Η Λειβαθώς διαθέτει σειρά από τις καλύτερες παραλίες του νησιού , όπως Αη Χέλη, Άμμες, Άβυθος, Λουρδάς, Τραπεζάκι κ.ά.

Συνεχίζοντας  νότια , θα βρεθούμε στην περιοχή του Ελειού-Πρόννων, όπου βρίσκεται η διάσημη παραλία της Σκάλας, ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού.  Στην Σκάλα θα θαυμάσετε και την περίφημη ρωμαΪκή βίλλα .Το γραφικό ψαροχώρι του Κατελειού είναι ένα ακόμα σημείο της περιοχής που πρέπει να επισκεφθείτε και βέβαια ο πανέμορφος Πόρος  με το μεγάλο λιμάνι, όπου θα επισκεφθείτε τον ΜυκηναΪκό τάφο των Τζαννάτων και το Μοναστήρι της Άτρου. Και φυσικά την ξεχωριστή εκκλησία της Παναγίας με τα Φιδάκια στο Μαρκόπουλο.

Οι πιο γνωστές παραλίες στην περιοχή Ελειού-Πρόννων είναι  η Σκάλα, τα Καμίνια , η Μούντα, το Κορώνι, τα Αράγια κ.ά.

  • 1
  • 2

Aν θέλετε να βρεθείτε σε ένα τοπίο τελείως διαφορετικό από ό,τι άλλο έχετε δει στην Κεφαλονιά, τότε πρέπει να επισκεφθείτε την Δυτική Κεφαλονιά,που περιλαμβάνει την χερσόνησο της Παλικής.

Το  Ληξούρι  είναι η πρωτεύουσα της Παλικής και ενώνεται με το Αργοστόλι με συχνά δρομολόγια φέρρυ.

Η χερσόνησος της Παλικής φιλοξενεί είκοσι δύο πάρα πολύ όμορφα χωριά , όπως Κοντογεννάδα, Δαμουλιανάτα, Μονοπολάτα, Καμιναράτα, Φαβάτα, Χαβδάτα .

Γύρω από το Ληξούρι απλώνονται υπέροχες παραλίες όπως οι Πετανοί, η Πλατιά Άμμος, τα Λέπεδα, το Ξι, τα Βάτσα, ο Αθέρας, Μέγα Λάκκος και Κουνόπετρα.

Μην φύγετε από την Παλική χωρίς να δείτε το ιστορικό Μοναστήρι  των  Κηπουραίων , που  είναι χτισμένο από τον 17ο αι.  σε ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς πάνω σε ένα ψηλό βράχο περίπου 90 μ. από τη θάλασσα.

Η θέα από τη Μονή είναι μοναδική και αξίζει να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε το  ξακουστό ηλιοβασίλεμα.

Στην Παλική βρίσκεται και ένας από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους του Ιονίου, ο  υδροβιότοπος Λιβάδι . Ιδανικό μέρος για παρατήρηση πουλιών, αφού είναι καταφύγιο για  λευκούς ερωδιούς, κύκνους,  πρασινοκέφαλους και άλλα σπάνια είδη κυρίως πτηνών.

Μία από τις πιο αγαπημένες αγαπημένες περιοχές  στην Κεφαλονιά είναι το βόρειο μέρος του νησιού, η Έρισος, ένα όμορφο μείγμα του παλιού με το νέο.  

Στην Έρισο βρίσκονται πολλά από τα πιο τουριστικά χωριά της Κεφαλονιάς, όπως το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο  και η γραφική χερσόνησος της Άσου με το περίφημο ενετικό Κάστρο της, από όπου η θέα κόβει την ανάσα. Τα μικρά χωριουδάκια της Ερίσου, Βασιλικάδες, Αντυπάτα, Μεσοβούνια, Κομιτάτα  είναι  χτισμένα μέσα στο πράσινο, ενώ δεν λείπουν οι γραφικοί κολπίσκοι και οι πανέμορφες ακρογιαλιές. Πιο γνωστές από όλες είναι  το Φωκί, τα Χοργοτά, η Αγία Ιερουσαλήμ, η Έμπλυση και η Ευρετή.

Χαρακτηριστικό της Ερίσου είναι ότι τα σπίτια εκεί είναι προσεισμικά, γεγονός που της δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Στην Έρισο μπορείτε ακόμη να δείτε: την παλιά Μονή Παλαιοχέρσου,  την ρωσική εκκλησία στα Αντυπάτα, και την νησίδα Αστερίς.

Η περιοχή της Πυλάρου, γειτονεύει με την Έρισο και είναι μία κοιλάδα μεταξύ των βουνών Αγία Δυνατή και Καλόν όρος.  Το ψαροχώρι της  Αγίας Ευφημίας , είναι το πιο σημαντικό χωριό της Πυλάρου με όμορφη παραλία και τουριστικό αγκυροβόλιο.

Τα κυριότερα χωριά που βρίσκονται στην Πύλαρο είναι τα Μακρυώτικα, τα Διβαράτα, τα Ποταμιανάτα και Φερεντινάτα.

Στην Πύλαρο, την δεύτερη περιοχή της βόρειας Κεφαλονιάς, βρίσκεται και η πιο διάσημη παραλία της Ελλάδας και μία από τις πιο όμορφες του κόσμου , ο Μύρτος. Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά και τα νερά της είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα.

Πολλές μικρότερες και πεντακάθαρες παραλίες βρίσκονται σε όλη την ακτογραμμή της; Πυλάρου και περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Η ανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς περιλαμβάνει την περιοχή της Σάμης ,  το δεύτερο μεγάλο λιμάνι του νησιού , από όπου μπορείς να επισκεφθείς την Ιθάκη, αλλά και να περάσεις στην Πελοπόννησο. Η Σάμη είναι είναι διάσημη γιατί εκεί γυρίστηκε η ταινία  Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι” με τον Nicolas Cage και την Πενέλοπη Κρουζ.

Στην περιοχή βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς , η Αντίσαμος, με τα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά και το πράσινο να κατεβαίνει έως την ακρογιαλιά.

Στην ευρύτερη περιοχή της  Σάμης βρίσκονται και δύο θαυμαστά δημιουργήματα της φύσης: Το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης  και το σπήλαιο Δρογκαράτης.

Η επίσκεψη στο εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης,  προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία με τις  ακτίνες του ήλιου να καθρεφτίζονται στα νερά της υπόγειας λίμνης και να ξεδιπλώνουν σαν βεντάλια φαντασμαγορικούς ιριδισμούς.

Το σπήλαιο Δρογκαράτης, είναι  μεγαλοπρεπές  σαν ένα έργο  γλυπτικής, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Άλλα αξιοθέατα της Σάμης είναι η εκκλησία της Παναγίας (αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου), η αρχαία Σάμη , η εκκλησία των Αγίων Φανέντων, η Μονή της Παναγίας των Αγριλίων  και η λίμνη του Καραβόμυλου .Modal Header

Some text in the Modal Body