Φισκάρδο, το κόσμημα της Κεφαλονιάς

Φισκάρδο, το κόσμημα της Κεφαλονιάς

Το Φισκάρδο είναι ένα πρώην ψαροχώρι στη βόρεια Κεφαλονιά, που έχει μετατραπεί σε ένα υψηλού επιπέδου κοσμοπολίτικο θέρετρο, χωρίς να χάνει την τελειότητά του. Το Φισκάρδο έμεινε σχεδόν αλώβητο από το σεισμό του 1953 στην Κεφαλονιά και ακόμη φέρει το…

Το Φισκάρδο είναι ένα πρώην ψαροχώρι στη βόρεια Κεφαλονιά, που έχει μετατραπεί σε ένα υψηλού επιπέδου κοσμοπολίτικο θέρετρο, χωρίς να χάνει την τελειότητά του. Το Φισκάρδο έμεινε σχεδόν αλώβητο από το σεισμό του 1953 στην Κεφαλονιά και ακόμη φέρει το παραδοσιακό χρώμα, τη χάρη και την ομορφιά του νησιού. Μια βόλτα στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα πολύχρωμα σπίτια θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν ταξιδιώτης του χρόνου, γυρίζοντας πίσω έναν αιώνα.
Η παραδοσιακή προκυμαία του λιμανιού βρίθει από εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο όλων, καφετέριες και καταστήματα με αναμνηστικά, στεγασμένα σε ανακαινισμένα προσεισμικά αρχοντικά βενετσιάνικου στυλ. Τη νύχτα, το Φισκάρδο παίρνει μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Θεωρείται ότι είναι το πιο κοσμοπολίτικο σημείο στην Κεφαλονιά, η γοητευτική προκυμαία είναι φωτισμένη και ζωηρή σαν κυψέλη μελισσών. Κατά μήκος του λιμανιού, μπορεί κανείς να δει υψηλού επιπέδου ιστιοπλοϊκά και σκάφη πολυτελείας ελλιμενισμένα δίπλα σε παραδοσιακές ψαρόβαρκες.
Περιτριγυρισμένο από ατίθαση, πλούσια βλάστηση που φτάνει σχεδόν την ακτογραμμή, το χωριό του Φισκάρδου φαίνεται σαν να είναι μέρος ενός ονειρικού τοπίου. Είναι μια περιοχή γεμάτη με αντιθέσεις, όπου οι τραχείς, έντονα δασώδεις λόφοι (κυρίως κυπαρίσσια και πεύκα, λιγότερα ελαιόδεντρα) συναντιούνται με τις παραλίες από αστραφτερά λευκά βότσαλα. Το Φισκάρδο είναι ένας αγαπημένος προορισμός για διάσημες προσωπικότητες που αναζητούν απομόνωση και την ανωνυμία. Επίσης, μερικές σκηνές από την ταινία του Χόλυγουντ «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», γυρίστηκαν εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Modal Header

Some text in the Modal Body